FAQ internet

Plaats de modem niet in een kast of in de nabijheid van grote metalen voorwerpen of dikke muren (vooral met gewapend beton). Om het centrale bereik van je WiFi signaal te vergroten, kan je de modem wat hoger plaatsen. Zorg dat de modem vrij staat voor een optimale signaalsterkte. Plaats elektrische apparatuur zo ver mogelijk uit de buurt van je modem. Bijvoorbeeld dect-telefoons, babyfoons, magnetrons en hallogeenlampen willen nogal storen.
Dit kan op 2 manieren, of je begruikt de aan/uit knop van het modem, maar wij adviseren om de stekker minimaal 10 seconden uit het stopcontact te halen. Hierdoor gaat het modem echt uit en start hij echt opnieuw op.
Het modem heeft aan de onderkant een heel klein reset knopje, deze is alleen met een tandenstoker of open gebogen papierclip in te drukken. Laat het modem aan en druk dit knopje 10 seconden in. Het modem zal herstarten. Als de lampjes op het modem uit gaan kan je het resetknopje los laten.
WIFI heeft een maximum bereik, het bereik van vergroot worden door een WIFI extender aan te schaffen. Deze nemen het huidige signaal op en sturen hem versterkt door. Daarme kan overal in huis een goed WIFI signaal behaald worden.
De snelheid wordt bepaald door een aantal verschillende onderdelen. Als eerste is de kwaliteit en lengte van de bekabeling van belang. Niet alleen de bekabeling in uw huis maar ook naar uw huis toe. Stel u heeft de wijkcentrale voor uw huis staan dan zal dit erg positief voor u uitpakken, woont u aan de rand van een wijk of erg afgelegen dan kan de afstand zo maar 1 of 2 kilometer zijn tot de wijkcentrale. Dit heeft natuurlijk negatieve gevolgen. Een andere factor is dat er wellicht meerdere gezinsleden op de zelfde verbinding aan het werk zijn. Films kijken en downloaden vragen langere tijd veel van de verbinding zonder dat u dat direct ziet.
In het modem zit een firewall, deze zorgt er voor dat u wel naar buiten kan gaan naar het internet, maar dat het internet niet bij u naar binnen kan komen. De firewall staat standaard aan op uw modem. U kan er mee doen wat u wilt, maar dan moet u wel weten wat u doet. Het modem kunt u bijvoorbeeld ook vertellen dat u hem via de wifi wilt beheren, maar dan moet de beveiliging van de WIFI wel goed zijn ingesteld anders kan iedereen in de omgeving de firewall gewoon uit zetten.
Op mijn.libertyxs.nl kunt u aangeven hoe u wenst te betalen. Er zijn 2 opties.

Optie 1. Liberty XS incasserd. Mocht deze incasso niet lukken dan krijg u een email met een verzoek om deze te betalen, hiervoor heeft u 14 dagen. Betaald u niet dan volgt er per mail een aanmaning en heeft u 7 dagen om te betalen. Blijft de betaling uit dan wordt de dienst stopgezet en zullen wij de vordering uit handen geven.

Optie 2. U maakt de rekening over aan Liberty XS, vanvoor krijgt een email met een verzoek om deze binnen 14 dagen te betalen. Als 3 dagen na het verstrijken van deze termijn het geld niet op de rekening van Liberty XS staan dan zullen wij alsnog te incasseren. Mocht deze incasso niet lukken dan krijg u een email met een aanmaning en heeft u 7 dagen om te betalen. Blijft de betaling uit dan wordt de dienst stopgezet en zullen wij de vordering uit handen geven.

Copyright © 2014 - 2019 Liberty XS.